Relatiecoaching

Verbeteren van je liefdesrelatie met relatiecoaching

Relatiecoaching geeft jou en je partner de mogelijkheid, door middel van constructieve communicatie, om duidelijk met elkaar te communiceren en oplossingen te vinden voor eventuele problemen. Omdat ik als coach de juiste vragen durft te stellen krijgen jullie snel een vernieuwd inzicht in elkaars verwachtingen en behoeften. Op deze manier krijgen jullie de genegenheid terug in jullie relatie, en ontstaat er een positieve doorstart voor jullie beiden.

 

Waarom relatiecoaching?

Conflicten op een constructieve manier oplossen.

Herkennen van valkuilen: inzicht krijgen in terugkerende conflicten binnen jullie relatie.

Vertrouwen (her)opbouwen.

Lange termijn verandering door behalen van korte termijn doelen.

 

Wanneer heb ik relatiecoaching nodig?

Wanneer het verbeteren van de relatie niet meer op eigen kracht lukt. Door het inzetten van een relatiecoaching krijg je gerichte oplossingen.

 

Veelvoorkomende coachvragen:

 • Hoe kan ik mijn onzekerheden aan mijn partner duidelijk maken zonder uit te lopen op ruzie?
 • Hoe houden we de positieve energie in onze persoonlijke relatie naast het opvoeden van onze kinderen?
 • Hoe kan ik meer mijn eigen leven leiden zonder de relatie met mijn partner uit het oog te verliezen?
 • Hoe leren wij duidelijk communiceren over lastige situaties?
 • Hoe kom ik op emotioneel en/of fysiek vlak dichter bij mijn partner?

Wat is relatiecoaching?

Relatiecoaching is een vorm van coaching die zich bezighoudt met het verbeteren van liefdes relaties. Samen proberen wij achter de onderliggende oorzaak van het probleem te komen en hier uiteindelijk een gerichte oplossingen bij te bedenken.

 

Conflicten en spanningen zijn onvermijdelijk binnen een relatie. Met relatiecoaching krijg je  inzichten in de situatie die is ontstaan en hoe deze op een constructieve manier kan worden opgelost. Relatiecoaching zet zich in voor alle betrokkenen en het is dan ook belangrijk dat jullie beiden dit traject aan gaan, hierbij zullen individuele gesprekken en driegesprekken met mij plaats vinden.

Het verschil met relatietherapie is dat relatiecoaching meer gericht is op preventie en het oplossen van onvrede dan op het herstellen van ernstige schade. Samen tot beslissingen komen over in hoeverre iets al dan niet beter kan staat hierin centraal. Ik ga er van uit dat jullie beiden precies weten wat voor jullie het beste werkt, maar dat jullie een objectieve kracht nodig hebben om deze kennis op een constructieve manier tot uiting te brengen binnen jullie relatie.

 

Het resultaat van relatiecoaching

Door bepaalde technieken aan te leren en korte termijn doelen te behalen, zullen jullie op de lange termijn meer voldoening uit elkaar en uit de relatie halen. Jullie zullen meer vrijheid hebben voor jezelf binnen de relatie, zonder de verbinding met de ander kwijt te raken. Communicatie zal efficiënter en duidelijker verlopen waardoor jullie beide meer tevredenheid zullen ervaren.

Hoe ziet een relatiecoaching traject er uit?

 

Het kennismakingsgesprek

Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. Tijdens het kennismakingsgesprek stellen we samen jullie traject samen aan de hand van jullie vragen en behoeften.

 

Samen zullen het volgende inventariseren:

 • Welke doelen willen jullie behalen en waarom
 • Wat jullie uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar jullie idee zijn doelen bereikt? Wat is jullie ideale situatie?)
 • Welke aanpak hier het beste bij past

 

Aan het eind van het gesprek stemmen we samen af of het klikt. Als dit zo is, kunnen jullie beginnen aan het coachtraject.

 

Het coachtraject

Tijdens je coachtraject werken jullie samen aan je doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten.

 

Samen gaan we:

 • een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
 • constant reflecteren op jullie eigen doel: zijn jullie op de goede weg?
 • oefeningen bespreken waarmee jullie aan de slag gaan. Het slagen van een coachtraject is afhankelijk van jullie eigen motivatie en inzet.

 

Ik maak gebruik van technieken en methodieken zoals; Emotionally Focussed Therapy (EFT), Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en ACT (acceptance en commitment therapie).

 

Eindevaluatie

In het laatste gesprek zullen we reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver zijn jullie en wat willen jullie nog aanpakken in de toekomst? Wanneer gewenst kunnen jullie een gratis follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog eens samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

 

Geen wachtlijsten of vragenlijstjes, maar direct starten met jullie doorstart naar een liefdevolle relatie.

Persoonlijke Coaching

Ik heb zelf meerdere relaties gehad gehad en sinds 2007 ben ik in een liefdevolle relatie met mijn huidige partner. Eerdere relaties hebben mij veel ergernis en energie gekost, maar ik heb er ook veel van geleerd. In de loop der jaren heb ik manieren gevonden om effectiever om te gaan met mijn persoonlijke eigenschappen en in liefdevolle verbinding met mijn partner te staan.

Na vele professionele opleidingen, trainingen en coaching sessies weet ik inmiddels exact wat wél en wat níet werkt. Ik gebruik al mijn kennis en ervaring om coachingsvraagstukken direct en effectief aan te pakken. Dat werkt het beste in een persoonlijk coachingstraject.

Hans Schouten Coach

Wat anderen over mij zeggen

"Mijn ervaring met Hans kan ik het best als volgt omschrijven: Gestructureerd, betrouwbaar, een eerlijke aangever van richting die nodig is om te komen tot het doel. Goede balans in luisteren en nieuwsgierigheid houden.Hij durft te confronteren en gelijkertijd zacht te blijven. Hij let op wat er tussen de regels gezegd wordt waarmee hij vertrouwt op zijn intuïtie."

Suzan Borra

Hans Schouten 5 sterren op Google recensies  (Google recensie)

"Hans is prettig in de omgang en professioneel. Waar je het niet altijd helemaal helder hebt, precies daar kan hij je bij helpen. Ik heb hele goede ervaringen met Hans en genoeg aanbevelingen."

Hanneke

"Ik heb Hans leren kennen als een deskundige coach op het gebied van vitaliteit. Hans heeft aandacht voor details en motiveert je om het beste uit jezelf te halen."

Nelli Dvorko

 (Google recensie)

"Hans heeft een goede balans gevonden tussen praktische tips en het veranderen van gedrag en mindset. Heel nuttig en bruikbaar."

Bas van der kruijf

Hans Schouten 5 sterren op Google recensies (Google recensie)

"Een super aardige vent met het hart op de juiste plaats. Duidelijk een topper als het gaat om coaching bij stress en burn-out."

Reinoud Prins

Hans Schouten 5 sterren   (Google recensie) 

Opbouw van relatiecoaching

Mijn gehele aanpak is er op gericht dat jullie snel de genegenheid in jullie realtie terug krijgen.

 • We starten met een oriëntatiegesprek waarin we al meteen aan de slag gaan en jullie adviezen krijgen.
 • We beginnen met tien uur coaching (starten kan al binnen één week).
 • Inzichtgevende oefeningen.
 • Diverse (geleide) ontspanningsoefeningen.

Gunnen jullie jezelf de stap naar een effectieve aanpak van jullie relatieproblemen?

Garantie, niet goed geld terug

Veel gestelde vragen

Hier zit ik

Hans Schouten
Februariplein 3
1011 MT Amsterdam

Vragen? Ik help je graag. Vul het contactformulier in of bel mij op 06 - 44068818.