Jezelf positief beïnvloeden? Gebruik Affirmaties 2.0!

Jezelf positief beïnvloeden_ Gebruik Affirmaties 2.0!

 

Een goede manier om je gedachten, je zelfbeeld, je gezondheid en je eigenwaarde te beïnvloeden is door het toepassen van affirmaties.

 

"Een affirmatie is niets anders dan positieve zelfsuggestie"

 

Zeg je weleens tegen jezelf; Je kan het.", "Ik ben mooi, sterk en gezond.", "Ik ben gelukkig." of "Ik ben ongelofelijk aantrekkelijk."? Ja? Dan ben al bekend met affirmeren.

 

Gedachten veroorzaken gevoelens

 

Als je erin slaagt je gedachten te veranderen zullen ook je gevoelens veranderen. Met affirmaties beïnvloed je direct je onderbewustzijn en daarmee je gevoelens. Goede affirmaties zorgen voor een gezonde geest, en een gezonde geest gaat hand in hand met een gezond lichaam.

 

Alles wat je jezelf suggereert of wat anderen je suggereren, kan diep doordringen in je onderbewustzijn. En daardoor een bijzonder lange tijd nawerken.

 

Kies positieve affirmaties in de tegenwoordige tijd

 

Zoals; "Ik ben gezond" is beter dan ik "ik wil gezond worden", aangezien je onderbewuste alles letterlijk neemt en je anders je hele leven blijft 'willen' in plaats van gewoon gezond zijn.

 

Formuleer je affirmatie ook niet te letterlijk en te strak om een averechts effect te voorkomen. Denk aan de bekende affirmatie; "Its getting better all te time" van het Beatles nummer 'Getting Better'.

 

Affirmaties werken beter als je geen ruimte voor discussie laat. Zo voorkom je dat je jezelf gaat afvragen; werkt het wel, klopt dat, lukt het al en waarom?

 

Kies affirmaties die congruent zijn

Congruent zijn betekent: "overeenstemming tussen denken, spreken en voelen. Echt en oprecht zijn, eerlijk naar jezelf en anderen." (bron Wikipedia). Een affirmatie die niet congruent is met je denken en je gevoel werkt niet.

Een affirmatie als '. . . , je ziet er mooi uit!' kan bijvoorbeeld te groot zijn, te veel omvattend, waarin je jezelf nog niet helemaal kan vinden. Dan is het beter om te beginnen met een deel van je lichaam waarbij je wel een congruent gevoel hebt. Bijvoorbeeld met '..., je hebt mooie ogen!'

 

Zoek bij een affirmatie naar een gevoel dat in overeenstemming is met de inhoud van de affirmatie. 

 

Affirmaties 2.0

Uit onderzoek is gebleken dat affirmaties met je eigen naam er in nog beter werken. Ik noem dit affirmaties 2.0.

Een paar voorbeelden van affirmaties 2.0 zijn (op de ... zeg je je eigen naam):

 

  • . . . , doe dingen die je leuk vindt!
  • . . . , je ziet er mooi uit!
  • . . . , je blaakt van kracht en gezondheid!
  • . . . , je kunt jezelf makkelijk uiten!
  • . . . , je hoeft nergens aan te voldoen, je bent al goed zoals je bent!
  • . . . , je bent een geluksvogel!
  • . . . , je straalt warmte, energie, vriendelijkheid en kracht uit!

 

Affirmeren werkt het beste als je ontspannen bent.

 

Affirmaties