Loopbaan Coaching

Loopbaan Coaching is gericht op het ondersteunen in de ontwikkeling van jezelf in je loopbaan. Hoofdzaak is dat het draait om jou als persoon en jouw persoonlijke ontwikkeling. Loopbaan Coaching helpt je om je ambities in je baan te bereiken.

 

Loopbaancoach is geen mentor

In veel organisaties krijgen met name starters en nieuwe medewerkers een 'coach' aangewezen. Meestal is dat een ervaren medewerker die je met regelmaat begeleidt en zijn ervaring overbrengt. Maar eigenlijk is dit geen loopbaancoach: dit is een mentor. Deze ervaren medewerker richt zich veel meer op vakexpertise, taken en inhoud.

 

Realiseren van je ambities

Loopbaan Coaching helpt je om je ambities in je loopbaan te realiseren. En ambitie, dat heeft een positieve insteek: je wil jezelf ontwikkelen. Dat kan zijn omdat je een volgende stap wilt maken in je loopbaan of omdat je effectiever wilt omgaan met ‘problemen’ in je huidige baan. Die 'problemen' kunnen variëren van de werkdruk niet aankunnen en geen grenzen kunnen stellen tot het continu in de clinch liggen met je manager.

 

Onzekerheid op de arbeidsmarkt

Veel medewerkers hebben tegenwoordig moeite met de gevolgen van de flexibele arbeidsmarkt. Een tijdelijk contract heeft een einddatum en bij reorganisaties lig je er nou eenmaal het eerste uit. Met name jonge mensen vinden het moeilijk om met die onzekerheid om te gaan. Loopbaan Coaching kan je in zo'n geval helpen jouw waarde voor de arbeidsmarkt te ontdekken. Je leert op jezelf varen zodat je niet afhankelijk wordt van je werkgever. Je leert erop vertrouwen dat jouw uniekheid voldoende waarde heeft voor de arbeidsmarkt.

Is Loopbaan Coaching effectief?

Loopbaan Coaching is een relatief nieuw vakgebied en onderzoek op dit gebied staat in de kinderschoenen. Maar uit de eerste onderzoeken blijkt steeds sterker dat coaching wel degelijk werkt. Het helpt bij het resultaatgericht behalen van doelen, vermindert stress en helpt bij het omgaan van moeilijke situaties op het werk.

 

Hoe komt dat toch?

Uiteindelijk draait het allemaal om inzicht. Loopbaan Coaching helpt je bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in wat goed gaat in je werk en hoe je dat nog verder kunt verbeteren. En inzicht is de eerste stap naar zelfverbetering.

 

Voorwaarden voor effectief resultaat

Wil je een effectief resultaat behalen met Loopbaan Coaching, dan zal het coachingstraject aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo moet je intrinsiek gemotiveerd zijn om je te ontwikkelen en moet er een helder leerdoel zijn.

VEEL MENSEN GINGEN JE AL VOOR. ONDER ANDERE VAN DEZE BEDRIJVEN:

Met welke vragen kan ik terecht?

Met deze en andere loopbaanvragen kun je terecht:

  • Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze optimaal inzetten in mijn werk?
  • Welke functie of studierichting past bij mij?
  • Hoe (her)vind ik de passie in mijn werk?
  • Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?
  • Ik wil eigenlijk iets anders, maar vraag me af wat en hoe?
  • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging maar kan geen keuze maken.
  • Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen in mijn loopbaan/carrière?

 

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. We stellen jouw traject samen aan de hand van je vragen en behoeften. Een traject start met Tien uur Individuele Personal Coaching (start binnen één week). 

 

Het kennismakingsgesprek

Dit gesprek dient als oriëntatie.

Samen inventariseren we:

  • Welke doelen je wilt behalen en waarom.
  • Wat je uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar jouw idee zijn doel(en) bereikt? Wat is je ideale situatie?).
  • Welke aanpak het beste bij past.

Na het het gesprek bepaal je of er een klikt is. Als dit zo is, dan beginnen aan je coachtraject.

Je bent het waard!

Gun jij jezelf de stap naar een succesvolle loopbaan?

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Kleine lettertjes

Bank: NL61KNAB0255269439
BTW-nummer: NL184577950B01
Kvk-nummer: 62590383
Algemene voorwaarden
Privacy policy
Disclaimer

Hier zit ik

Hans Schouten
Februariplein 3
1011 MT Amsterdam

Vragen? Ik help je graag. Stuur mij een mailtje of bel mij op 06 - 44068818.