Hans Schouten

Mijn naam is Hans Schouten en ik heb persoonlijk ondervonden dat effectief omgaan met stress, relatieproblemen, onzekerheden en tegenslagen de belangrijkste vaardigheden in het leven zijn.

In 2009 heb ik zelf een burn-out gehad. De terugkeer in mijn werk heeft onnodig veel moeite en energie gekost.

De vele opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd ondersteunen mijn professionele aanpak. Met het mindfulness programma bij stress en burn-out heb ik een aanpak gevonden die je je energie, je zelfvertrouwen en de regie in je leven op een effectieve manier terug geeft!

Ik heb er mijn vak van gemaakt om anderen te helpen de regie en energie in het leven weer terug te krijgen. Het lijkt me geweldig als ik jou ook mag inspireren om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Cliënten waarderen het dat ik mijn vak versta. Maar ook dat ze gebruik kunnen maken van mijn ervaring in het bedrijfsleven. Mijn aanpak is vooral gericht op resultaten in het ´hier en nu´.

Dit mag je van mij verwachten

Veel mensen hebben als doel om hun problemen los te laten. Dat is echter de eerste stap; het gaat er volgens mij om dat je weer vol in je werk, je relatie en je leven kunt staan.

Mindfulness is bij uitstek een aanpak waarmee je de onderliggende sturing van je probleem los kunt laten. Denk hierbij aan angsten, onzekerheden, overtuigingen en energie-vretende patronen. Tegelijk werk je aan je energie en bouw je nieuwe effectievere patronen op. Je verlegt je focus van oorzaken naar oplossingen. Tijdens de coaching zet je jouw persoonlijke stappen. Daarnaast leer je hoe je zelfstandig verder gaat om actief en met plezier in het NU te blijven.

Het gevolg is dat je meer in flow komt. Dat je je doelen realiseert. Energie-gévende patronen ontwikkelt. Weer vrij bent om te doen wat je wilt. Effectiever communiceert. In zelf-leiderschap groeit. De balans weer terug krijgt.

Wil je weten of er een click is en hoe we elkaar kunnen vinden in coaching?

Hoe snel wil je gaan?

Het is mijn kracht om complexe problemen heel helder en luchtig te maken en tot de kern terug te brengen. Vanuit de kern kom je snel tot resultaat. Ik houd niet van theoretische verhalen. Ik werk heel praktisch, pragmatisch, resultaat-, oplossings- en mensgericht. Dit is mijn kracht en hier waarderen mijn cliënten me om.

Mijn professionele achtergrond

In 2015 heb ik de 3 jarige SNRO HBO Opleiding Psychosociaal Counselor afgerond. Met een erkend bachelor niveau in het Nederlandse en Europese kwalificatiekader (NLQF).

De afgelopen jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Beide zijn evidence based. Hoewel ik open sta voor andere vormen van behandeling heb ik gemerkt dat mindfulness een stevige basis is voor nu en de rest van je leven.

Een overzicht van mijn professionele ontwikkeling vindt je hier.

Mijn persoonlijke achtergrond

Ik ben in mijn werk en leven regelmatig zélf vastgelopen, waarvan ook een burn-out. Maar ik heb ook dingen voor elkaar gekregen die ik vooraf nooit voor mogelijk had gehouden. Ik heb leren genieten van alles wat zich aandient. Lekker actief in het hier en nu en in flow blijven.

Thuis word ik liefdevol ondersteund door mijn partner. We zijn sinds 2007 samen en verblijven graag in het zonnige Spanje of Portugal. Deze prachtige thuisbasis geeft me alle vrijheid en ruimte om me volledig op mijn werk en missie te focussen.

Ik heb in 2015 mijn eigen coaching praktijk opgericht.

Wat anderen over mij zeggen

"Mijn ervaring met Hans kan ik het best als volgt omschrijven: Gestructureerd, betrouwbaar, een eerlijke aangever van richting die nodig is om te komen tot het doel. Goede balans in luisteren en nieuwsgierigheid houden.Hij durft te confronteren en gelijkertijd zacht te blijven. Hij let op wat er tussen de regels gezegd wordt waarmee hij vertrouwt op zijn intuïtie."

Suzan Borra

Hans Schouten 5 sterren op Google recensies (Google recensie)

"Hans is prettig in de omgang en professioneel. Waar je het niet altijd helemaal helder hebt, precies daar kan hij je bij helpen. Ik heb hele goede ervaringen met Hans en genoeg aanbevelingen."

Hanneke

"Ik heb Hans leren kennen als een deskundige coach op het gebied van vitaliteit. Hans heeft aandacht voor details en motiveert je om het beste uit jezelf te halen."

Nelli Dvorko

(Google recensie)

"Je bent eerlijk, gedreven en oprecht geïnteresseerd in mensen en dat straal je ook uit. Je bent authentiek en kunt op een goede manier feedback geven."

Martin

"Hans heeft een goede balans gevonden tussen praktische tips en het veranderen van gedrag en mindset. Heel nuttig en bruikbaar."

Bas van der kruijf

Hans Schouten 5 sterren op Google recensies (Google recensie)

"Een super aardige vent met het hart op de juiste plaats. Duidelijk een topper als het gaat om coaching bij stress en burn-out."

Reinoud Prins

Hans Schouten 5 sterren   (Google recensie) 

Wil je weten of er een click is en hoe we elkaar kunnen vinden in coaching?