Over Hans Schouten

Het is mijn missie om mensen in hun kracht te zetten

Je doet enorm je best, maar het levert ook stress en tegenwerking op. Hierdoor dreig je de controle kwijt te raken en achter de feiten aan te lopen. Je probeert nog wel krampachtig vol te houden, maar je energie raakt op. Je wilt niet meer op deze manier verder gaan. Met mijn hulp doorbreek je oude patronen en kom je terug in je kracht. Je energie stijgt en je gaat weer genieten van je werk, je relatie en je leven. Je komt in een flow waarin je meer bereikt dan je voor mogelijk houdt.

Mijn naam is Hans Schouten en ik heb persoonlijk ondervonden dat effectief omgaan met stress, relatieproblemen, onzekerheden en tegenslagen de belangrijkste vaardigheden in het leven zijn. Ik heb er mijn vak van gemaakt en het lijkt me geweldig als ik jou ook mag inspireren om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Het is een hele uitdaging om te leren hoe alles in elkaar steekt. Hoe je zaken effectief voor elkaar krijgt. Er zijn vele stromingen en methodieken die elkaar zowel ondersteunen als tegenspreken. Ik heb de belangrijkste bestudeerd, aangeleerd en op mezelf en anderen toegepast. Dit heeft me veel tijd en energie gekost, maar hierdoor weet ik inmiddels wat wél en wat níet werkt. Het voordeel voor jou is dat je jezelf een hoop tijd en moeite kunt besparen en je heel gericht aan jezelf kunt werken. Dit is wat ik met mijn coaching probeer te bereiken.

Cliënten waarderen het dat ik mijn vak versta en de beste coaching-technieken beheers. Maar ook dat ze gebruik kunnen maken van mijn ervaring in het bedrijfsleven. Mijn aanpak is vooral gericht op coaching en resultaten in het ´hier en nu´. Stel jezelf gerust de vraag hoe ik jou kan ondersteunen in jouw proces. Het gaat er immers om wat voor jouw het beste werkt.

Wat anderen over mij zeggen

"Mijn ervaring met Hans kan ik het best als volgt omschrijven: Gestructureerd, betrouwbaar, een eerlijke aangever van richting die nodig is om te komen tot het doel. Goede balans in luisteren en nieuwsgierigheid houden.Hij durft te confronteren en gelijkertijd zacht te blijven. Hij let op wat er tussen de regels gezegd wordt waarmee hij vertrouwt op zijn intuïtie."

Suzan Borra

Hans Schouten 5 sterren op Google recensies (Google recensie)

"Hans is prettig in de omgang en professioneel. Waar je het niet altijd helemaal helder hebt, precies daar kan hij je bij helpen. Ik heb hele goede ervaringen met Hans en genoeg aanbevelingen."

Hanneke

"Ik heb Hans leren kennen als een deskundige coach op het gebied van vitaliteit. Hans heeft aandacht voor details en motiveert je om het beste uit jezelf te halen."

Nelli Dvorko

(Google recensie)

"Je bent eerlijk, gedreven en oprecht geïnteresseerd in mensen en dat straal je ook uit. Je bent authentiek en kunt op een goede manier feedback geven."

Martin

"Hans heeft een goede balans gevonden tussen praktische tips en het veranderen van gedrag en mindset. Heel nuttig en bruikbaar."

Bas van der kruijf

Hans Schouten 5 sterren op Google recensies (Google recensie)

"Een super aardige vent met het hart op de juiste plaats. Duidelijk een topper als het gaat om coaching bij stress en burn-out."

Reinoud Prins

Hans Schouten 5 sterren   (Google recensie) 

Dit mag je van mij verwachten

Veel mensen hebben als doel om hun problemen los te laten. Dat is echter slechts de eerste stap; het gaat er volgens mij om dat je weer vol in je werk, je relatie en je leven kunt staan en alles bereikt wat je wilt. Dat is ook wat ik zelf nastreef.

Door mijn unieke werkwijze laat je heel snel de onderliggende sturing van je probleem los. Denk hierbij aan angsten, onzekerheden, overtuigingen en energie-vretende patronen. Tegelijk werk je aan je energie en bouw je nieuwe effectievere patronen op. Je verlegt je focus van oorzaken naar oplossingen. Tijdens de coaching zet je jouw stappen. Daarnaast leer je hoe je zelfstandig verder gaat om actief in het NU te blijven.

Het gevolg is dat je weer terug in flow komt. Dat je je doelen realiseert. Energie-gévende patronen ontwikkelt. Weer vrij bent om te doen wat je wilt. Effectiever communiceert. In zelf-leiderschap groeit. De balans weer terug krijgt.

Wil je weten of er een click is en hoe we elkaar kunnen vinden in coaching?

Wat voor coach zoek je?

Mijn coaching is vooral heel pragmatisch en ‘hands-on’: Patronen doorbreken en stevig aan de slag met dingen waar je energie van krijgt. Hierdoor kom je snel in je kracht en ontwikkel je veerkracht en energie.

Als personal coach heb ik me gespecialiseerd in de effectieve aanpak van burn-out en relatiecoaching.

De meeste van mijn cliënten beseffen zich dat relatiestress en een burn-out overal op de loer liggen en willen hun persoonlijke effectiviteit en zelf-leiderschap ontwikkelen. Door de juiste keuzes te maken zul je altijd in je kracht blijven.

Wat voor aanpak wil je?

Het enige moment waarop je kunt veranderen is NU. Daarom werk ik bij coaching bijna uitsluitend in het NU. Dus geen gewroet in het verleden, geen oude koeien uit de sloot halen en geen gepsychologiseer. Gewoon heel praktisch in ‘het hier en nu’ de issues aanpakken.

Mijn effectieve aanpak is gebaseerd op de allernieuwste neuro-wetenschappelijk onderbouwde inzichten. Ik werk op basis van NLP, positieve psychologie en een oplossingsgerichte methodieken.

Hierdoor zul je in mijn coaching heel gericht in het NU veranderen en groeien. Stel jezelf gerust de vraag hoe ik jóu zou kunnen ondersteunen om je doelen te realiseren. We zullen het immers samen moeten doen.

Hoe snel wil je gaan?

Het is mijn kracht om complexe problemen heel helder en luchtig te maken en tot de kern terug te brengen. Vanuit de kern kom je snel tot resultaat. Ik houd niet van theoretische verhalen. Ik werk heel praktisch, pragmatisch, resultaat-, oplossings- en mensgericht. Dit is mijn kracht en hier waarderen mijn cliënten me om.

Mijn professionele achtergrond

Ik heb leidinggevende ervaring in het bedrijfsleven opgedaan voordat ik mijn eigen praktijk begon. Mijn coaching is gericht op directe toepasbaarheid in je werk en leven. Ik gebruik veel humor en werk met mildheid aan serieuze thema’s.

Mijn vakopleiding is Psychsociaal Counselor, daarnaast heb ik nog vele andere trainingen en opleidingen gevolgd en blijf ik me constant bijscholen in het vak van coaching. Een overzicht van mijn professionele ontwikkeling vindt je hier. Mijn aanpak is onder andere gebaseerd op NLP, Oplossingsgericht Werken, Systemisch Werken, Lichaamsgericht Werken. Ik gebruik al mijn kennis en ervaring om je heel gericht en snel te ondersteunen. Het gaat om jóu.

Mijn persoonlijke achtergrond

Ik ben in mijn werk en leven regelmatig zélf vastgelopen, waarvan ook een burn-out. Maar ik heb ook dingen voor elkaar gekregen die ik vooraf nooit voor mogelijk had gehouden. Ik heb leren genieten van alles wat zich aandient. Lekker actief in het hier en nu en in flow blijven.

Thuis word ik liefdevol ondersteund door mijn partner. We zijn sinds 2007 samen en verblijven graag in het zonnige Spanje of Portugal. Deze prachtige thuisbasis geeft me alle vrijheid en ruimte om me volledig op mijn werk en missie te focussen.

Ik heb in 2015 mijn eigen coaching praktijk opgericht.

Wil je weten of er een click is en hoe we elkaar kunnen vinden in coaching?