Burn-out Herstel programma

Waarom burn-out coaching

Als je te maken krijgt met een burn-out, is het nemen van rust niet voldoende. Er moet iets veranderen om er weer bovenop te komen: misschien in je leefstijl, je denkpatronen, in je werksituatie of in je privésituatie. Het burn-out herstelprogramma helpt jou je zaken en gedachten weer op een rijtje te krijgen. Je krijgt inzicht in de oorzaak van je burn-out en je krijgt begeleiding in het maken van de juiste keuzes voor het oplossen van de problemen die de burn-out hebben veroorzaakt.

Hans Schouten VitaliteitsCoach

Hans Schouten

Specialist in Burn-out en (zelf)-Leiderschap

Stap 1: Je energieniveau herstellen

Een belangrijk kenmerk van burn-out is totale uitputting. Doordat je langere tijd, vaak al jaren, over je grenzen bent gegaan zijn zelfs je reserves opgebruikt.

We werken in de eerste fase aan de voorwaarden voor je herstel. Er ontstaat ruimte in je hoofd en rust in je lichaam. Een belangrijke voorwaarde voor herstel.

De vier pijlers van Vitaliteit, voeding, beweging, slaap en emotie

Holistische benadering

Voor een effectieve aanpak van je burn-out is een holistische benadering essentieel. Stemming, slaap, voeding en lichaamsbeweging moeten weer in balans komen. Zodat negatieve stress op een natuurlijke manier minder wordt en je energie en levenskracht toeneemt.

Stap 2: Het vertrouwen in jezelf herstellen en vergroten

Bijna alle mensen met een burn-out verliezen hun zelfvertrouwen. Alles waar je eerst van op aan kon, wat je een zeker gevoel gaf, is langzaam weg gevallen. Je begrijpt niet waarom het allemaal niet meer lukt.

Het is erg belangrijk om het vertrouwen in jezelf terug te winnen om van een burn-out te herstellen.

 

Eigenwaarde

Een belangrijk onderdeel van zelfvertrouwen is je eigenwaarde. Het beeld dat je op emotioneel niveau van jezelf hebt.

Voor je welzijn is het belangrijk dat je tevreden bent met jezelf en met wat je doet, dus een positieve eigenwaarde heeft.

Zelfvertrouwen bij burn-out

Een stabiel zelfvertrouwen

Wanneer je zelfvertrouwen afhankelijk is van je prestaties en de goedkeuring van anderen, zal je zelfvertrouwen afwisselend groot en klein zijn. Je ervaart je zelfvertrouwen als een soort achtbaan. Als je goed presteert voel je je fantastisch, als je slecht presteert voel je je vreselijk.

In dit traject leer je een optimaal en stabiel zelfvertrouwen te ontwikkeld. Je ontdekt hoe je meer eigenwaarde kunt krijgen en beter kunt omgaan met uitdagingen die je in je leven en werk tegen komt. Na het volgend van dit onderdeel voel je je goed en presteer je beter.

Stap 3: Opkomen voor jezelf

Met stap 1 en 2 ontwikkel je de zelfkennis voor een krachtig zelf. Je weet en ervaart wat goed voor je is en waar jij energie van krijgt. Ook heb je inzicht gekregen in die zaken die niet zo goed voor je zijn.

Nu is het belangrijk om ook voor jezelf op te komen in de omgang met andere mensen. In je werk, in je relaties, je opleiding en andere sociale situaties.

Door je duidelijker uit te drukken en aan te geven wat je (niet) wilt, is je hoofd aan het einde van de dag niet langer zo vol met drukke gedachten.

Je komt zelfverzekerder over op je omgeving. Je weet je mening helder te formuleren waardoor je gehoord wordt.

Zo weet je leven te creëren wat er toe doet en voorkom je terugval.

Assertiviteit bij burn-out

Zacht en krachtig grenzen stellen

Rustige personen stralen méér zelfvertrouwen uit dan nerveuze personen. We beginnen dan ook met het cultiveren van innerlijke rust, met als uitgangspunt: eerst relaxeren, dan communiceren. Via adem- en ontspanningstechnieken leer je beter contact te maken met jezelf.

Vervolgens leer je hoe je gepast je grenzen kan aangeven, op een zachte en krachtige te manier. Niet enkel horen, maar ook gehoord worden.

 Werken vanuit wat al goed gaat!

Binnen het coachingstraject focussen we op wat al goed gaat en je leert je persoonlijke kwaliteiten beter kennen en in te zetten.

Misschien denk je nu 'er gaat niet veel goed', of 'er gaat helemaal niets goed', een heel normaal gevoel als je veel negatieve stress ervaart, tegen een burn-out aan loopt of als je er al midden in zit. Tijdens onze gesprekken zul je merken dat er wel degelijk zaken goed gaan. Hoe klein ook, daar gaan we mee aan de slag.

Op deze manier voelen gewenste veranderingen heel natuurlijk aan.

De aanpak bestaat uit bewezen effectieve methodes uit de positieve psychologie.

Outdoor coaching

Het gehele programma doen we buiten, ook wel outdoor coaching genoemd. Uit onderzoek blijkt dat begeleiding in de buitenlucht bewezen succesvol is.

Foto van Tobi (https://www.pexels.com/@pripicart) nvan pexeld.com, CC0 License ✓ Free for personal and commercial use ✓ No attribution required

Wat anderen over mij zeggen

"Door de coaching van Hans kan ik mijzelf beter beschermen en assertief en geweldloos communiceren. Door het werken aan mijn zelfvertrouwen werd ik minder angstig. Het leren toepassen van meditatie en geweldloze communicatie hielpen mij ook enorm."

Monica HP

Hans Schouten 5 sterren

"Mijn ervaring met Hans kan ik het best als volgt omschrijven: Gestructureerd, betrouwbaar, een eerlijke aangever van richting die nodig is om te komen tot het doel. Goede balans in luisteren en nieuwsgierigheid houden.Hij durft te confronteren en gelijkertijd zacht te blijven. Hij let op wat er tussen de regels gezegd wordt waarmee hij vertrouwt op zijn intuïtie."

Suzan Borra

Hans Schouten 5 sterren op Google recensies

"Ik heb Hans leren kennen als een deskundige coach op het gebied van vitaliteit. Hans heeft aandacht voor details en motiveert je om het beste uit jezelf te halen."

Nelli Dvorko

"Hans is prettig in de omgang en professioneel. Waar je het niet altijd helemaal helder hebt, precies daar kan hij je bij helpen. Ik heb hele goede ervaringen met Hans en genoeg aanbevelingen."

Hanneke

Hans Schouten 5 sterren

Inclusief: biofeedback op je hartritme

Met biofeedback op je hartritme leer je meer grip te krijgen op stress en de manier van omgaan daarmee, zodat je gericht kunt werken aan je vitaliteit. Dit leidt tot een toegenomen welbevinden en functioneren, zowel lichamelijk als psychisch, en heeft ook een preventief effect.

De methode van biofeedback daarvoor inzet is innovatief, effectief en bovendien ook leuk:

Lichaamsbewustzijn en emotieregulatie staan hierin centraal.

Door middel van biofeedback op je hartritme ervaar je hoe je omgaat met stress en hoe je jezelf in een meer optimale toestand kunt brengen.

De biofeedback op je hartritme geeft direct terugkoppeling over het effect van emoties op het hartritme. De effecten van diverse interventietechnieken zijn direct merkbaar, zichtbaar en meetbaar. Een waardevolle investering met een langdurig rendement.

Inclusief: follow-upgesprek

Om het resultaat van de coaching te borgen en openstaande vragen tegen het licht te houden volgt na 6 maanden een follow-up coachingsgesprek.

Garantie, niet goed geld terug

Samenvatting van de resultaten

Je ontdekt wat de oorzaak is van jouw vastlopen.

Je leert onderliggende patronen te begrijpen en te doorbreken.

Je krijgt inzicht in je drijfveren en waarden waaruit je handelt.

Je ontdekt wie je bent en wat je wilt.

Je leert je sterke kanten (nog) beter in te zetten.

Je leert keuzes te maken die jou in staat stellen om te stralen.

Je krijgt weer controle over je leven.

Je krijgt weer plezier te ervaren in je werk.

Gun jij jezelf de stap naar een effectieve aanpak van je burn-out?

Veel gestelde vragen

 

 

 

Kleine lettertjes

Bank: NL61KNAB0255269439
BTW-nummer: NL184577950B01
Kvk-nummer: 62590383
Algemene voorwaarden
Privacy policy
Disclaimer

Hier zit ik

Hans Schouten
Februariplein 3
1011 MT Amsterdam

Vragen? Ik help je graag. Stuur mij een mailtje of bel mij op 06 - 44068818.