Affirmatie - Geloof in jezelf!

Draag je visie uit en creëer verbinding en vertrouwen

Je kunt natuurlijk je persoonlijke visie voor je houden. Maar het kan heel zinvol en krachtig zijn om deze uit te dragen naar je omgeving. Hierdoor je creëert verbinding en vertrouwen en krijg je anderen mee in wat jij wilt bereiken.

 

8 tips om je visie overtuigend naar buiten uit te dragen

 

 1. Geloof in je visie

  Dat is de basis, dat je zelf 200% gelooft in je verhaal. Hoe groots de visie ook is, durf er voor te staan. Daarbij hoef je nog niet te weten hoe je de visie gaat realiseren, het begint met deze uit te spreken.

 

 1. Maak het persoonlijk en concreet

  Kom met persoonlijke en concrete voorbeelden, integreer deze in je verhaal en verbind ze aan je kernboodschap. Door jezelf en je kwetsbare kant te laten zien creëer je verbinding en vertrouwen.

 

 1. Schets de mogelijkheid

  Mensen willen zien hoe ‘het’ eruit ziet als de visie werkelijkheid is geworden. Vanuit de wens en het verlangen van de nieuwe situatie kunnen ze zich verbinden aan jouw verhaal. Oftewel, schets het ideaalbeeld in plaats van voornamelijk af te geven op de huidige (ongewenste) situatie.

 

 1. Gebruik metaforen

  Metaforen zijn ideale ankers om de boodschap goed te blijven herinneren. Ga op zoek naar metaforen die begrijpelijk en herkenbaar zijn voor de mensen voor wie de boodschap is bedoeld.

 

 1. Varieer in snelheid/intonatie/stilte

  In plaats van een spraakwaterval te zijn is het belangrijk om ruimte in te bouwen. Durf te spelen met je spreeksnelheid, je intonatie (harder en zachter spreken) en las pauzes in om de boodschap te laten landen en de mensen erop te laten reageren.

 

 1. Spreek in WE taal

  Laat de visie groter zijn dan jouw ego. Bedenk dat jij slechts de boodschapper bent in dienst van het grotere belang. Hoe meer je oprecht vanuit een ‘dienende’ positie je verhaal en je visie kunt vertellen, des te krachtiger wordt de boodschap ontvangen.

 

 1. Herhaal de kernboodschap en kernzin

  Door meerdere keren de kernelementen van je visie te benoemen landt de boodschap steeds krachtiger. Ook bij het uitdragen van de visie geldt de kracht van de herhaling.

 

 1. Gebruik je gehele lijf

  Het overbrengen van je visie is meer dan een hoofd en mond handeling. Laat je gehele lijf meedoen. Ondersteun de boodschap met je lichaamstaal door bijvoorbeeld armbewegingen en gebalde vuisten.