Doelen

 

Als je deze vier stappen naar je doel gaat toepassen zal je in je leven gegarandeerd vooruit komen en je doelen binnen bereik komen!

En over een jaar, wanneer iemand dan vraagt hoe het met je is gegaan, kun je met veel vertrouwen zeggen: "Leuk dat je het vraagt, het gaat lekker want ik heb mijn persoonlijke doelen behaald en daar ben ik trots op!"

In deze video de vier basisstappen die er voor zorgen dat jij naar je doel toe werkt:

 

De vier stappen zijn:

Stap 1: Bepaal welke doel je wilt bereiken

Wat is je doel precies? Dit is belangrijk om te weten, want als je het niet precies weet wat je wilt, zul je het ook nooit krijgen. Zie het voor je alsof het al bereikt is. Waar ben je? Wat doe je dan? Wat zijn de vaardigheden die dan bezit waardoor je naar je doel toe hebt kunnen werken en je doel hebt bereikt? Waarom is het zo belangrijk voor je? En wie ben je dan als persoon als het doel bereikt is. Zorg er dus voor dat je je helemaal inleeft in je doel.

Stap 2: Zorg voor fysieke herinneringen

Schrijf het op en hang het op plekken op waar je het elke dag ziet hoe je naar je doel toe werkt. Misschien wil je afvallen, zet dan een foto van iemand neer die lijkt op jouw doel. Of misschien wel een foto van jezelf, toen je nog op je ideale gewicht was, en dat je opnieuw wilt bereiken. Dit zorgt er voor dat je jouw doel in je hoofd houd.

Stap 3: Spreek positief tegen jezelf

Stop met negatieve gedachten en negatieve dingen tegen jezelf te vertellen. Begin vanaf nu tegen jezelf positieve dingen te vertellen om je doelen  te bereiken. Is iets niet gegaan zoals je had gehoopt, leer hier dan van, zie het als feedback. Vertel jezelf dat je opzoek gaat naar nieuwe mogelijkheden. Breid je positieve gedachten uit.

Stap 4: Onderneem actie om je doelen te bereiken!

Neem elke dag tijd voor je doel en maak een kleine stapjes. Zo zal de actie van elke dag, je bewegen in de richting van je doel. Piekeren over je doel doet dat niet. Als je gewicht wilt verliezen, begin dan bijvoorbeeld met twee keer zoveel groente te eten. Wat je ook doet, handel en onderneem actie. En onthoud dat eenvoudige acties je sneller in de richting van je doel brengen.

 

Lastige beslissing nemen? Stel deze ene vraag!

Bij het behalen van doelen kom je regelmatig voor beslissingen te staan die je moet nemen. Om je te helpen bij het nemen van lastige beslissingen heb ik de onderstaande video voor je gemaakt.