Er is een lijst van de beste ontspannende muziek gemaakt in de geschiedenis van de mens. Deze lijst is samengesteld door een team van wetenschappers en een Britse muziekband. Van de nummer één op deze lijst vind je een muziekvideo onderaan dit artikel.

 

De beste ontspannende muziek volgens 40 vrouwen

Geluidstechnici en de Manchester-band Marconi Union hebben het beste nummer 'Weightless' gecomponeerd. De wetenschappers lieten de muziek horen aan 40 vrouwen en zij vonden deze muziek effectiever om mee te ontspannen dan de muziek als die van Enya, Mozart en Coldplay.

 

Specifieke ritmes, tonen, frequenties en intervallen

'Weightless' - door Marconi Union en Lyz Cooper, oprichter van de British Academy of Sound Therapy - werkt met behulp van specifieke ritmes, tonen, frequenties en intervallen om de luisteraar te helpen ontspannen. Een continu ritme van 60 BPM zorgt ervoor dat de hersengolven en hartslag zich synchroniseren met het ritme: een proces dat bekend staat als 'entrainment'. Lage onderliggende bastonen ontspannen de luisteraar en een laag suizend geluid met een trance-achtige kwaliteit brengt de luisteraar in een nog diepere staat van rust.

 

De muziek werk op een zeer diep niveau in de hersenen

Dr. David Lewis, een van de leidende stressspecialisten in Groot-Brittannië, zei: 'Weightless' veroorzaakte de grootste ontspanning - meer dan alle andere geteste muziek. Hersenbeeldstudies hebben aangetoond dat muziek op een zeer diep niveau in de hersenen werkt, en stimuleert niet alleen de regio's die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van geluid, maar ook degenen die met emoties zijn verbonden."

 

Advies: luister er niet naar tijdens het rijden

De studie - in opdracht van bubbelbad en douchegel firma Radox Spa - vond het liedje nog meer ontspannend dan een massage, een wandeling of een kopje thee. Zo ontspannend is het deuntje, blijkbaar, dat mensen het advies krijgen om er tijdens het rijden niet naar te luisteren.

 

De top 10 meest ontspannende muziek is:

  1. Marconi Union en Lyz Cooper - Weightless
  2. Airstream - Electra
  3. DJ Shah - Mellomaniac (Chill Out Mix)
  4. Enya - Watermark
  5. Coldplay - Strawberry Swing
  6. Barcelona - Please Don 't gaat
  7. All Saints - Pure Shores
  8. AdelevSomeone Like You
  9. Mozart - Canzonetta Sull'aria
  10. Cafe Del Mar - We Can Fly

 

Video beste ontspannende muziek

Marconi Union en Lyz Cooper - Weightless