Zelfvertrouwen is aantrekkelijk, stimuleer je zelfvertrouwen met deze tips.

1. Stop met vergelijken

Niemand is volmaakt en heeft 100% zelfvertrouwen. Die perfecte persoon die op het eerste gezicht alles voor elkaar heeft, heeft ook z’n mankementen. Vergroot je zelfkennis en vaar je eigen koers, wees blij met wie je bent.

Je zelfkennis vergroten doe je bijvoorbeeld door je kennis over waar je goed in bent en wat je valkuilen zijn in kaart te brengen. Je maakt dan bewustere keuzes in je leven waar jij gelukkig van wordt. Maak gebruik van het overzicht kernkwaliteiten om je op weg te helpen.

 

2. Let op je houding

Lichaam en geest zijn heel erg met elkaar verbonden, dat weet iedereen. En de geest is behoorlijk te manipuleren. Sta en loop rechtop; schouders naar achteren, kin een beetje omhoog. Neem je ruimte in. Je voelt je zelfverzekerder en krachtiger, en dat straal je uit.

De NLP techniek van het ankeren kan je helpen om bijvoorbeeld zelfvertrouwen bij jezelf te verankeren.

 

3. Leg de lat net een beetje te hoog

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar ga moeilijke dingen niet uit de weg. Neem risico’s, ga confrontaties aan, ga voor datgene dat net iets boven je macht lijkt te liggen. Ja, er is een kans dat je op je bek gaat, maar wat nou als het goed uitpakt? (en dat doet het ongetwijfeld) Niets geeft meer zelfvertrouwen dan dat. Geloof in jezelf.

 

4. Ga sporten

Er zijn tig redenen te verzinnen waarom sporten helpt bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Van gehaalde doelen krijg je een ego-boost, de endorfines die vrijkomen tijdens het sporten geven je een geluksgevoel, en sporten vermindert stress. Om maar een paar dingen te noemen.

 

5. Fake it till you make it

Je hoeft niet arrogant te zijn, maar je mag best uitstralen dat je blij bent met jezelf. Als je er niet helemaal in gelooft, gewoon doen alsof. Anderen zullen je sneller op die manier gaan bekijken, en dat heeft weer een gunstig effect op hoe je je voelt over jezelf.